-

-

31 Ιαν 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ (ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Την Κυριακή 29.1.2012 έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης Ανάπλαση Αιγάλεω. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην δήμαρχος Γ. Μυστακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Δημομελέτης, Ρ. Δράκου, Η. Καρυπίδης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Αιγάλεω Νέα Εποχή Μ. Μαζαράκης, Μ. Μαθιουδάκης, Κ. Χατζηκώστας, ο δημοτικός Σύμβουλος του Σύγχρονου Ανθρώπινου Αιγάλεω Δ. Μπογράκος, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γ. Κάντζος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ν. Κοντός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων Κ. Μπατσάρας, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής

29 Ιαν 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Αγαπητές φίλες , αγαπητοί φίλοι,


Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την σημερινή σας παρουσία και να σας ευχηθούμε υγεία, κουράγιο, υπομονή, επιμονή και αγωνιστική διάθεση για να διεκδικήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για την πόλη, την χώρα , την Ευρώπη , τον κόσμο. Ένα μέλλον δημοκρατίας, αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αειφόρου ανάπτυξης.

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του Ν.3852.«Καλλικράτη», Η ελληνική κοινωνία και η Αυτοδιοίκηση ζουν ένα σκοτεινό παρόν, χωρίς διαφαινόμενες προοπτικές βελτίωσης. Η επιβολή των διαδοχικών μνημονίων, από την τρόικα και τις εγχώριες πολιτικές και οικονομικές ελίτ, έχουν καταστήσει σε όλους φανερά τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Αποτέλεσμα τα τεράστια ποσοστά ανεργίας και ύφεσης (5 χρόνια συνεχούς συρρίκνωσης του ΑΕΠ, ξεπερνώντας και την τετραετία της κατοχής), το νέο κύμα μετανάστευσης η ραγδαία φτωχοποίηση πέραν των ανέργων, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων, μια βόλτα στα κενά καταστήματα των εμπορικών κέντρων της περιοχής μας το πιστοποιεί δραματικά.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,
Είναι μεγάλη η χαρά μας που σας βλέπουμε εδώ.
Πριν από δύο χρόνια λέγαμε ότι έτσι όπως πάμε θα έρθουν σισίτια. Τα συσίτια ήρθαν. Μακάρι να είχαμε διαψευσθεί. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Έτσι όπως πάμε θα έχουμε και απώλειες. Και πριν να είναι αργά και επιβεβαιωθούμε πάλι ας κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και ας συμπορευθούμε να αντιμετωπίσουμε την περιδίνηση στην οποία έχει εισέλθει η κοινωνία.

Στην παράταξή μας, με τις όποιες δυνάμεις μας, προσπαθούμε όλο αυτό τον καιρό, αφενός να εκτελέσουμε το θεσμικό μας ρόλο, δηλαδή τον ενδελεχή έλεγχο της δημοτικής αρχής, αν και πως εφαρμόζει τους νόμους, αν το κάνει με κοινωνική ευαισθησία, αν πράττει αμερόληπτα κ.λπ., αλλά και συνδράμουμε με καλά μελετημένες προτάσεις και θέσεις, γιατί ο στόχος μας δεν είναι η αντιπολίτευση αυτή καθ αυτή αλλά η καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων.

Στο επίκεντρο της δράσης μας βρίσκεται ο άνθρωπος.

Λεπτομέρειες για τη δράση μας, δελτία τύπου, ανακοινώσεις κ.λπ. μπορείτε να βρείτε στο blog της παράταξης, αλλά και στην ομάδα στο facebook.
Ταυτόχρονα, έχουμε προβεί σε δράσεις αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας και εφαρμόσαμε την απόφαση που είχαμε λάβει πριν από ένα χρόνο στο Γενικό Συμβούλιο, για διάθεση του 30% των αποζημιώσεων των δημοτικών συμβούλων μας σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Έτσι, μας δόθηκε η δυνατότητα να μην τους συμπαρασταθούμε μόνο λεκτικά, αλλά και πρακτικά. Διατέθηκαν χρήματα σε απεργούς, αλλά και συμπολίτες μας που δυσκολεύονται.

Δημιουργούμε την ιματιοθήκη, με σκοπό τη διάθεση ρουχισμού σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Καλούμε όλους όσους έχουν ρούχα ή κλινοσκεπάσματα που δεν τα χρειάζονται άλλο, να τα φέρουν σε εμάς για να τα προωθήσουμε σε αυτούς που τα χρειάζονται. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην είσοδο.


Η παράταξή μας λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, οι αποφάσεις λαμβάνονται απολύτως δημοκρατικά και μόνο μετά από ψηφοφορίες. Λειτουργούμε ανοικτά, χωρίς μυστικοπάθειες και ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει τα Γενικά Συμβούλια της παράταξης που γίνονται ανά τρίμηνο περίπου. Όλα τα μέλη της παράταξης μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Γραμματείας της παράταξης.


Φίλες και φίλοι, οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι. Έρχονται χειρότερες μέρες και εμείς δεν πρέπει να εφησυχάσουμε κλεισμένοι στην ασφάλεια της καθημερινότητάς μας. Αυτή η καθημερινότητα θα ανατραπεί, και θα ανατραπεί βίαια.

Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη και συστράτευση.
Είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας; Έχουμε διαφορετικές αναφορές; Έχουμε διαφορετικές τραυματικές εμπειρίες;

Ας δούμε αυτά που μας ενώνουν. Καλώ όλους όσους πιστεύουν ότι μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν και σε αυτά που έρχονται να έρθουν να συζητήσουμε τρόπους δράσεις. Να ενσωματώσουμε τις προτάσεις τους στον προγραμματισμό μας και να σταθούμε όπως οφείλουμε στην καταχνιά, με ανθρωπιά, δημοκρατική συνείδηση, με λογική και ευαισθησία.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

23 Ιαν 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

σας προσκαλεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, ώρα 11:00 π.μ.

στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

 στο Πνευματικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
(Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, πλησίον του σταθμού Μετρό Αιγάλεω)



Ο επικεφαλής

Δημήτρης Μπίρμπας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2012, η Δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ, έκανε ανακοίνωση, ερωτήσεις και επισημάνσεις που μπορείτε να δείτε παρακάτω.


16 Ιαν 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

σας καλεί στο Ανοιχτό Γενικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί

την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, ώρα 20:15
στο Πνευματικό Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος"

Η παρουσία όλων είναι σημαντική.

Στέλιος Βασιλειάδης
Γραμματέας

2 Ιαν 2012

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2011,ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ Δημήτρης Μπίρμπας, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2012.


«Ο προϋπολογισμός του 2012 επιβεβαιώνει δυστυχώς, με τον πιο ηχηρό τρόπο τις εκτιμήσεις μας για την πορεία της χώρας και του Δήμου.