-

-

24 Μαΐ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20142405 - Η ομιλία Δ. Μπίρμπα στην κεντρική συγκέντρωση της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ (Β' Κυριακή)


Αν η προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ πριν την Α' Κυριακή λέγαμε ότι ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, τι να πει κανείς για την χθεσινή (Παρασκευή 23 Μαΐου), που εκτιμάται ότι ήταν μια από τις πιο μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις δημοτικής παράταξης που έγιναν ποτέ στο Αιγάλεω! 
Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Γιάννης Μυστακόπουλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Επίσης το παρόν έδωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κάντζος με πλήθος στελεχών της παράταξης "ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΠΡΟΣΤΑ".
Ακολουθεί η ομιλία του Δημήτρη Μπίρμπα:



Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Χαιρετίζουμε με μεγάλη χαρά την παρουσία πολλών συναδέλφων, δημοτικών συμβούλων και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από πολλές παρατάξεις και ιδιαίτερα του φίλου υποψήφιου δήμαρχου Γιάννη Κάντζου.
Χαιρετίζουμε στο πρόσωπο σας τον λαό του Αιγάλεω και σας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ψήφο στήριξης σας την Κυριακή.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη μεγαλειώδη σημερινή συγκέντρωση μας, που εκπέμπει ένα σαφές μήνυμα νίκης και αλλαγής,
Αποτυπώνει μια καθαρή εντολή ανατροπής της σημερινής τραγικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι από την εφαρμογή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι αυτές οι καθοριστικές για το μέλλον, τριπλές εκλογές θα αποτελέσουν την αφετηρία για την αλλαγή πορείας και την ανασυγκρότηση της χώρας, της Αττικής, της πόλης μας.
Μήνυμα που μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ μπροστά σας και σας ζητάμε να ολοκληρώσετε την ψήφο σας, το πρώτο βήμα της προηγούμενης Κυριακής, μεθαύριο, δίνοντας στο ψηφοδέλτιο μας καθαρή νίκη.
Ζητάμε ακόμη την απαραίτητη συμμετοχή σας για να μεταφερθεί αυτό το μήνυμα σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε κάτοικό της. Γιατί έτσι μόνο μπορεί να γίνει πράξη.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι σε αυτή την ιστορική παράταξη, που έχω την τιμή σήμερα να είμαι επικεφαλής (αύριο κάποιος άλλος ), δεν απαιτούνται διαπιστευτήρια για τη συνεισφορά της στην πόλη. Τα διαπιστευτήριά της είναι ορατά σε κάθε γωνιά της πόλης.
Είναι μια παράταξη ενεργών πολιτών της ευρύτερης Αριστεράς, του οικολογικού και του δημοκρατικού αντιφασιστικού χώρου. Αυτό το τελευταίο το υπογραμμίζουμε, γιατί είναι ανεπίτρεπτο σε μια μαρτυρική πόλη που έκαψαν το ΄44 γερμανοντυμένοι ταγματαλήτες, με εκατόμβη νεκρών, να το ξεχνάς για λίγες ψήφους. Με κομματική υποστήριξη (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολογικός χώρος) αλλά χωρίς κομματική χειραγώγηση.
Με τις ρίζες της στην προδικτακτορική περίοδο, του καλύτερου δήμαρχου που πέρασε από την πόλη, του Σταύρου Μαυροθαλασσίτη και αποτελεί φυσική συνέχεια της καλύτερης μεταπολιτευτικής δημοτικής περιόδου, με δήμαρχο το Γιάννη Μυστακόπουλο.
Οι άνθρωποί της έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο, ώστε ο οικισμός να γίνει δήμος, ένας δήμος με σημαντικές κοινωνικές υποδομές, υπηρεσίες και παροχές, που δυστυχώς πολλές από αυτές τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκαν.
Και αυτό αποτυπώνεται στα ονόματα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, στα ονόματα που τον στηρίζουν.
Αυτή η κληρονομιά μας και η σημερινή στάση μας, είναι τα εχέγγυα για το μέλλον μας, η πιστοποίηση της ιστορικής ευθύνης μας για την πόλη.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά είμαστε η μόνη παράταξη με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την πόλη, που καταθέτει συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις και ιεραρχήσεις .
Χαιρόμαστε ειλικρινά που έστω και τώρα, 2 μέρες πριν τις εκλογές, στο φυλλάδιο του ανθυποψήφιου μας, του πολλά χρόνια φίλου Γιάννη Γκίκα, «πρόγραμμα των 100 ημερών», υιοθετείται μεγάλο μέρος των προτάσεων μας για την κοινωνική πολιτική που εμείς βέβαια έχουμε διατυπώσει από τις προηγούμενες εκλογές και έχουμε συμβάλει ουσιαστικά να υλοποιηθούν αν και αντιπολίτευση (κοινωνικό παντοπωλείο, αλληλέγγυο φροντιστήριο κλπ.) και αναμένουμε πράγματι με χαρά, να τις ενισχύσουν όσοι συστηματικά απέχουν από την καθημερινή δράση τους όλη την τετραετία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Όλες οι προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν στο τρίπτυχο: Αιγάλεω πόλη κοινωνικής αλληλεγγύης – Συμμετέχουμε-αλλάζουμε τον εαυτό μας και την πόλη μας-Με δημοκρατία και σχέδιο βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.
Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη διαμόρφωση προϋποθέσεων για τη βελτίωση των όρων ζωής και την αύξηση δυνατοτήτων και ευκαιριών στη νέα γενιά της πόλης μας, που οδηγείται στη μετανάστευση και στον εργασιακό μεσαίωνα. Χωρίς ψευδαισθήσεις βέβαια, ότι αυτά τα προβλήματα θα μπορούν να λυθούν σε τοπικό επίπεδο, απαιτούνται κεντρικές πολιτικές αλλαγές.
Μεθαύριο στις τριπλές εκλογές είναι στο χέρι μας να δείξουμε με την ψήφο μας ότι θέλουμε δημοκρατικές ανατροπές, πολιτικές, ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, να δοθεί σαφές μήνυμα που θα επιβάλλει προτεραιότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Που θα θέτει φραγμούς στη διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και της ραγδαίας φτωχοποίησης των μεσαίων στρωμάτων και των μισθωτών που οι μνημονιακές πολιτικές επιτάσσουν.
Αισθάνομαι εδώ την ανάγκη να εκφράσω την στήριξη μου και νομίζω της συντριπτικής πλειοψηφίας της παράταξης, στην υποψηφιότητα της Αιγαλιώτισας και μέλους επί 18 χρόνια του Γενικού Συμβουλίου της παράταξης μας, αγαπημένης φίλης Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια. Όλοι κατανοούμε την σημασία της εκλογής της για το Αιγάλεω και την Δυτική Αθήνα.
Σε ό,τι μας αφορά στο τοπικό επίπεδο, η διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών και η κάλυψη των αναγκών με θέσεις σταθερής και πλήρους απασχόλησης αποτελούν την πρώτη πολιτική μας προτεραιότητα. Η διεκδίκηση εφαρμογής του συντάγματος και η απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων στην αυτοδιοίκηση (40.000.0000 λιγότερα την τετραετία, περίπου 7,5 εκατ. Ευρώ επιπλέον θα έπρεπε να πάρει το Αιγάλεω το 2014 με βάση το σημερινό μας ΑΕΠ) που οι κυβερνήσεις των μνημονίων και των μεσοπροθέσμων παρανόμως παρακρατούν και έτσι με σχέδιο οδηγούν σε διάλυση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και υπερφορολόγηση των πολιτών.
 Η προσπάθεια εφαρμογής της συνταγματικής νομιμότητας απαιτεί την οικοδόμηση ενός μετώπου κοινωνίας-εργαζομένων και αυτοδιοίκησης σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό επίπεδο με τις απαραίτητες ευρωπαϊκές διασυνδέσεις.
Αυτή η προσπάθεια αποτελεί και την πρώτη μας δέσμευση απέναντί σας.
 Γνωρίζουμε παράλληλα, ότι η ταχύτητα εφαρμογής του ολοκληρωμένου προγράμματός μας, ανοικτού πάντα σε βελτιώσεις, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και από τον βαθμό συμμετοχής της κοινωνίας στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων που την αφορούν.
Με αυτή την προσέγγιση, την τρέχουσα δημοτική περίοδο, αξιοποιώντας τοπικούς, περιφερειακούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους .

-          Δεσμευόμαστε ως αυριανή διοίκηση να συνδιαμορφώσουμε με τους φορείς της πόλης, τις πρωτοβουλίες πολιτών, την Εκκλησία, τους επαγγελματίες και τον επιχειρηματικό κόσμο, το μέλλον του Αιγάλεω ως πόλης κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου ο κάθε κάτοικος θα έχει στέγη, τροφή, νερό και ρεύμα.
-          Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή της πόλης,
·         με την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των προγραμμάτων πρόνοιας, φύλαξης παιδιών και στήριξης ηλικιωμένων (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι κλπ.).
·         με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και δρομολογίων καθαριότητας, μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης σε τοπικό επίπεδο, σε συνάρτηση με τη μείωση του όγκου λόγω κρίσης και την κατασκευή τοπικού ΣΜΑ Δήμου Αιγάλεω και Δήμου Αθηναίων 400 τόνων, στον Ελαιώνα. Με την προώθηση προγραμμάτων πρόληψης, διαλογής στην πηγή, ανάκτησης και ανακύκλωσης, που μπορεί να χρηματοδοτηθούν από περιφερειακούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς και από μια κοινωνικά δίκαιη αναδιάρθρωση των δημοτικών τελών (εμβαδομέτρηση στον χώρο του Ελαιώνα, στα μεγάλα πολυκαταστήματα, τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ κλπ.). από την εκ νέου επιβολή του τέλους περιβαλλοντικής βελτίωσης (σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ), αλλά και από πόρους του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), σε συνδυασμό με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και νέων τεχνολογιών.
·         με τον καθαρισμό, τον φωτισμό, τη φύλαξη και την αραίωση του Άλσους. Την εφαρμογή προγραμμάτων «πρασινίσματος» δημόσιων κτιρίων και χώρων. Την ανθοφύτευση πλατειών και την κοπή δέντρων, την ενίσχυση του περιμετρικού πρασίνου και φυσικά τις αναπλάσεις πλατειών που προγραμματίζουμε (ενοποίηση μετρό – πλ. Εσταυρωμένου, Λάρνακος κλπ.). Ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα δίνουμε στη διατήρηση του ισοζυγίου πρασίνου και στην ενοποίηση μεγάλων χώρων πρασίνου από τις πράξεις εφαρμογής στον Ελαιώνα και στην περιοχή Γιούλα.
·         με την άμεση εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, βάσει ενός νέου και αποτελεσματικού οργανογράμματος, με τη δημιουργία τουλάχιστον ενός ακόμα ΚΕΠ και τη λειτουργία γραφείου στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.
·         Με την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης και προσπέλασης σε υπηρεσίες και δημόσιους χώρους όλων των κατοίκων (ΑΜΕΑ, υπερηλίκες, άτομα με κινητικά προβλήματα κλπ.), με την αξιοποίηση των τεχνολογιών αιχμής και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ένα δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων από την εφαρμογή της μελέτης «Βιώσιμη κινητικότητα».
·         Με την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου από τις αυθαίρετες καταλήψεις και την αισθητική αναβάθμιση πλατειών και πεζοδρόμων, με την εφαρμογή του νέου κανονισμού κοινοχρήστων χώρων για την αρμονική συνύπαρξη επιχειρήσεων και κατοίκων, προκειμένου να επιτευχθεί η βιώσιμη λειτουργία της πόλης.
·         Με την εκ νέου δημιουργία νομικού προσώπου αθλητισμού και πολιτισμού που θα οδηγεί στην ενίσχυση σωματείων, συλλόγων, συλλογικοτήτων και δημιουργών, την αναβάθμιση και ουσιαστική λειτουργία των αθλητικών χώρων (παρκέ στο κλειστό του πρώην Πολυκλαδικού, κουβέρτα στο Κολυμβητήριο, βελτίωση υφιστάμενων εγκαταστάσεων κλπ.) και των πολιτιστικών χώρων (Ελληνικό Μολύβι, Τιτάν κλπ.), των δράσεων και ενεργειών, την επαναλειτουργία του Εικαστικού Εργαστηρίου και των προγραμμάτων πολιτισμού, την ανασυγκρότηση της Φιλαρμονικής και την ανάδειξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
-          Δεσμευόμαστε ως αυριανή διοίκηση να σχεδιάσουμε το μέλλον για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης, με την ανάδειξη του κεντροβαρικού χαρακτήρα της πόλης, τη διεκδίκηση μετατροπής της σε κέντρο καινοτομίας λόγω των δύο ΤΕΙ και των μητροπολιτικών χρήσεων.
Προτεραιότητά μας να λειτουργήσει και ως πόλος τουριστικός και προορισμός πολιτισμού, με την προσέλκυση κοινού από την αξιοποίηση των ιστορικών στοιχείων της Ιεράς Οδού (γέφυρα και αρχαίο ίχνος), την ανάδειξη των υπόγειων στοών του Μπαρουτάδικου (ως μνημείο βιομηχανικού πολιτισμού), την ανάπλαση και ανάδειξη στο Μερκάτη του πάρκου ελαιών, του αρχαίου αττικού Ελαιώνα και του βυζαντινού ναού του Αγ. Ιωάννη και, τέλος, με τη διεκδίκηση κατασκευής και λειτουργίας ανοικτού Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου και Μουσείου Ιεράς Οδού από τα ευρήματα των ανασκαφών του μετρό.
Η προτεινόμενη ενοποίηση των πλατειών Εσταυρωμένος – Ελ. Βενιζέλος (Μετρό) παράλληλα με την αισθητική αναβάθμιση (αρχιτεκτονικοί περιορισμοί σε πινακίδες και τραπεζοκαθίσματα, υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ κλπ.) και την ανάπλαση με ενίσχυση πρασίνου, θα βελτιώσει την εικόνα στο κέντρο.
Επιπρόσθετα, η διεκδικούμενη υποβάθμιση της Ιεράς Οδού, η άμεση επικαιροποίηση της συγκοινωνιακής μελέτης με βάση τις τρεις στάσεις Μετρό, η επανενεργοποίηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και για τη σύνδεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Ιεράς οδού, με το Μπαρουτάδικο και το κτήμα Μερκάτη και τις νέες χρήσεις στον Ελαιώνα, η άμεση αποκατάσταση της λεωφορειακής σύνδεσης με το Λιούμη και το Χαϊδάρι, το δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και η κατασκευή γκαράζ για κατοίκους σε περιοχές του Δήμου που θα υποδείξει η νέα μελέτη για τη «βιώσιμη κινητικότητα», θεωρούμε ότι θα αναζωογονήσουν τη λειτουργία του ιστορικού και των περιφερειακών εμπορικών κέντρων.
Προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας παραμένει η επικαιροποίηση της μελέτης χρήσεων γης με βάση τα νέα δεδομένα (σταθμοί μετρό, χωροθετήσεις στον Ελαιώνα - ΚΣΥΛ, ΣΜΑ, Τέμενος κλπ.) και αιχμή την αποτροπή δυνατότητας κατασκευής νέων πολυκαταστημάτων τύπου Mall στα όρια του Δήμου, παράλληλα με τη διεκδίκηση της απαγόρευσής τους στην ευρύτερη περιοχή και τη μεταφορά τους εκτός πόλης.
-          Δεσμευόμαστε ως αυριανή διοίκηση να κάνουμε πραγματικότητα την τοπική δημοκρατία, με την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων. Έχουμε καταθέσει δέσμη προτάσεων αναβάθμισης υπαρχουσών δομών και δημιουργίας νέων τόσο αντιπροσωπευτικής όσο και άμεσης δημοκρατίας (Επιτροπή Διαβούλευσης, συμβούλια μεταναστών, Συμπαραστάτης του Δημότη, τοπικά δημοψηφίσματα, συμμετοχικός προϋπολογισμός, διαμερισματικά συμβούλια, συνελεύσεις γειτονιάς κλπ.).

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις κανενός, εκτιμάμε και δεν μηδενίζουμε προσπάθειες που καταβλήθηκαν και καταβάλλονται απ’ όλες τις διοικήσεις, αλλά και ατομικά από συμβούλους για τη βελτίωση της πόλης, βελτίωσης της κατάστασης και της επίλυσης των προβλημάτων.
Αλλά
Σ’ αυτές τις εκλογές η πόλη έχει πλέον δύο σαφείς επιλογές, να κάνει ένα βήμα μπροστά και να πάρει φόρα για το άλμα της ανασυγκρότησης, η να κάνει πολλά βήματα πίσω στο παρελθόν της κυριαρχίας του ρουσφετιού, της αυθαιρεσίας στον δημόσιο χώρο, και της γνωστής παράγκας που θέλει σήμερα θέλει να γίνει νυκτερινό κέντρο διασκέδασης,
Μια παλιά Ινδική παροιμία λέει ότι το παρελθόν μας δείχνει το μέλλον μας. Έτσι και εμείς ζητάμε επιστροφή στο μέλλον της πόλης που διακόπηκε το 2002 όταν οι παράγκες, τοπικά και υπερτοπικά κέντρα διαπλοκής αλλά και τα λάθη και οι παραλείψεις μας, στέρησαν από την πόλη την απρόσκοπτη πορεία ανάπτυξης της και οδήγησαν στο Καλογεροπούλειο τέλμα και μετά τα μνημόνια στην λειτουργική αποσύνθεση.
Σήμερα όλοι, πιο έμπειροι από τα λάθη μας, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για την σωτηρία της πόλης, της Αττικής, της χώρας.
Αλήθεια μπορεί να αποτελέσουν επιλογή της πόλης και να την να ενώσουν όσοι συστηματικά αρνήθηκαν, έμμεσα και άμεσα, να κινητοποιήσουν δυνάμεις για την αποτροπή και την ανατροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής;
- όσοι
στήριξαν απόλυτα τη σημερινή διοίκηση, λειτουργώντας ως «συμπολίτευση» στα μεγάλα ζητήματα (Προϋπολογισμός – Τεχνικό Πρόγραμμα κλπ.)
- Δεν πήραν καμία πρωτοβουλία ως «αξιωματική αντιπολίτευση». Υπήρξαν δε ο βασικός, έμμεσα υποστηρικτής των κεντρικών μνημονιακών κυβερνητικών επιλογών, ως απολογητές όπου χρειάστηκε.
- Καταψήφισαν το ψήφισμά μας ενάντια στην επιλογή διαχείρισης απορριμμάτων με καύση σύμμεικτων, και υιοθέτησαν μόνοι αυτοί τον περιφερειακό σχεδιασμό Σγουρού, για την κατασκευή των φαραωνικών εργοστασίων καύσης σύμμεικτων που είναι ενάντια στις ευρωπαϊκές οδηγίες για το περιβάλλον, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα Μπόμπολα (25 χρόνια δέσμευση). Απόφαση που θα υπερδιπλασιάσει τα τέλη καθαριότητας και αποτελεί το 1ο βήμα ιδιωτικοποίησης τους.
- Δεν ψήφισαν το ψήφισμα που κατατέθηκε από την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ», ενάντια στην «ιδιωτικοποίηση του νερού», δηλώνοντας αναρμοδιότητα.
- Δεν ψήφισε, μετά την παρέμβασή μας, για τον διαχωρισμό του πολιτικού σκεπτικού με το νομοτεχνικό, την τροπολογία της Κ.Ο. του ΚΚΕ για την ακύρωση των αντεργατικών μνημονιακών νόμων – όταν άλλαξαν γνώμη τόσο η διοίκηση Καρδαρά όσο και η κ. Μερκουράκη.
Αυτοί οι «προστάτες» των μαγαζιών, (που κατηγορούν εμάς ότι θα τα κλείσουμε) με την εφαρμογή του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων που ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημ. Συμβούλιο δηλαδή και από τους ίδιους εν απαρτία. Κατά τα άλλα, αυτοί και η διοίκηση συνέπραξαν στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων στην «Αλέα», που ενισχύει εμφανώς την ανταγωνιστικότητά της, με τα άλλα μαγαζιά κάτι που εμείς και η παράταξη του ΚΚΕ καταψηφίσαμε.
Πεποίθηση μας είναι ότι η πόλη έχει ήδη επιλέξει και θα δώσει καθαρή νίκη στο ψηφοδέλτιο της παράταξης μας
Της παράταξης που έχει ως αρχή και το πράττει: «εχθροί μας είναι μόνο τα προβλήματα και οι πολιτικές που τα δημιουργούν».
Της παράταξης που ανέδειξε έγκαιρα όλα τα μεγάλα ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο (ΚΣΥΛ, ΣΜΑ, Τέμενος, διαχείριση απορριμμάτων, διατήρηση νοσοκομείου Λοιμωδών, υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση του νερού, αποτροπή κατασκευής του mall του Βωβού και του mall στην Πεταλούδα κλπ.).
Της παράταξης που βρέθηκε δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, της παιδείας και της υγείας, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της προστασίας του δημόσιου χώρου.
Της παράταξης που θέλει και μπορεί να ενώσει την πόλη, γιατί θεωρεί ότι όλοι ή σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας έχουμε κοινά συμφέροντα, παρά τις διαφορές μας, γιατί ανήκουμε στο 99% και οι αντίπαλοί μας είναι το 1%, οι μεγαλοτραπεζίτες και μεγαλοκαρχαρίες, που απομυζούν τον εθνικό και παγκόσμιο πλούτο και γι’ αυτό μπορούμε με την δημοκρατία να τους νικήσουμε.
Η πόλη και η πατρίδα μας έχουν περάσει πολύ πιο δύσκολα. Έχουμε σήμερα μοναδική δυνατότητα επιλογής για την ανασυγκρότηση τους, με τις τριπλές εκλογές.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Δε χρωστάμε τίποτε σε κανένα, δε θέλουμε να μας χρωστάει κανένας. Δε θέλουμε πελάτες, θέλουμε ενεργούς πολίτες κι ας μας κάνουν κριτική. Γι’ αυτό δεν επαιτούμε την ψήφο, «απαιτούμε» να είμαστε ψήφος επιλογής και όχι αντίδρασης, ακόμη και για όσους δεν μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.
 Η νίκη που διαφαίνεται την Κυριακή θα είναι νίκη ενός συστήματος αξιών που δεν μονοπωλείται κομματικά και παραταξιακά,
ενός τρόπου σκέψης και διοικητικής πρακτικής που ιεραρχεί την δημοκρατία και τον κοινωνικό έλεγχο, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια, την ισονομία και την διαφάνεια, την κοινωνική δικαιοσύνη και το δημόσιο συμφέρον, ως υπέρτατες αξίες στην κοινωνική και πολιτική ζωή.
Όλοι μαζί το μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη την Κυριακή.
Δώστε με την ψήφο σας το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό στην Ανάπλαση,
Διαλύστε με την ψήφο σας τα σχέδια αλλοίωσης του ρεύματος αλλαγής στο δεύτερο γύρο, που εκπονούν στο παρασκήνιο, μικρά και μεγάλα συμφέροντα, που ενοχλούνται από την επιβολή θεσμοθετημένων όρων και ελέγχων της λειτουργίας τους, που ενοχλούνται από το βάρος που θα αναλάβουν από την εφαρμογή μιας κοινωνικά δίκαιης δημοτικής, οικονομικής και χωροταξικής πολιτικής.
 Δεν απαντήσαμε και δεν απαντάμε στην καταιγίδα ψεύδους, παραπληροφόρησης και λάσπης που δεχόμαστε από πολυποίκιλα πολιτικά και οικονομικά κέντρα. Δείχνουν την ηθική και τον πανικό τους.
Έχουμε εμπιστοσύνη στις θέσεις μας, έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών μας, όλου του δημοκρατικού τόξου. Ας δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη για το Αιγάλεω που μας αξίζει.
Καλή δύναμη, Καλό αγώνα.